Bryggefender

Hva er en bryggefender?

En bryggefender, også kjent som en båtfender, er et beskyttelsesutstyr som brukes i maritim sammenheng for å forhindre direkte kontakt mellom båten og bryggen eller mellom to båter. Bryggefendere fungerer som en buffer eller et støtabsorberende element for å unngå skader som kan oppstå ved kollisjoner eller støt, spesielt under vanskelige værforhold, sterk vind eller strøm, eller ved dårlig manøvrering.

Bryggefendere kan være laget av ulike materialer, men de mest vanlige er PVC, gummi, skum eller til og med vevde rep. De er vanligvis sylindriske, sfæriske eller flate, avhengig av den spesifikke bruken og behovet for støtabsorpsjon. Størrelsen og formen på fendere varierer også avhengig av størrelsen på båten og bryggeforholdene.

Fendere monteres typisk ved hjelp av tau, stropper eller fester som gjør at de kan plasseres der de er mest nødvendige, ofte langs sidene av båten eller på bryggen. Noen fendere er oppblåsbare, noe som gir brukeren muligheten til å justere hardheten etter behov og lettere lagre dem når de ikke er i bruk.

En spesiell type bryggefender er den vi tidligere nevnte Heavy Duty Bryggefender Mini. Denne modellen er spesielt designet for å kunne bøyes opp til 90° og brukes i hjørner. I tillegg til båtbruk, er den også effektiv for å forhindre skader på kjøretøy i en garasje, noe som demonstrerer den allsidige bruken av slike fendere.

Bryggefendere er en essensiell del av maritimt utstyr for alle som eier en båt, da de bidrar til å bevare båtens skrog og minimere behovet for reparasjoner forårsaket av utilsiktet kontakt med faste strukturer.

Bryggefender

Heavy Duty Bryggefender Mini – En kraftig og allsidig beskyttelse

Spesifikasjoner – Heavy Duty Bryggefender mini:

Høyde: 120 mm
Lengde: 950 mm (475 mm x 2)
Dybde: 52 mm
Avstand mellom skruehull i lengderetningen: 300 mm
Avstand mellom skruehull i høyden: 100 mm
Antall skruehull: 8 stk

Heavy Duty Bryggefender Mini er en unikt designet modell som tilbyr robust og fleksibel beskyttelse for ditt fartøy. Denne bryggefenderen kan bøyes inntil 90°, noe som gjør den særdeles velegnet for bruk i hjørner, både på innsiden og utsiden. Dens funksjonalitet strekker seg langt utover standard bryggefendere og gir mer tilpassede beskyttelsesalternativer for båten din.

Denne mini-modellen har en høyde på 120 mm, som gir tilstrekkelig beskyttelse for å forhindre skader på båten ved tillegging. Lengden på 950 mm (fordelt over 475 mm x 2) sørger for omfattende dekning langs båtsiden, mens dens dybde på 52 mm gir en solid buffer mellom båten og bryggen.

For å sikre optimal montering og stabilitet, er Bryggefender Heavy Duty Mini utstyrt med åtte skruehull. Med en avstand på 300 mm mellom skruehullene i lengderetningen, og 100 mm mellom skruehullene i høyden, kan du enkelt justere festepunktene for å passe til ditt spesifikke behov.

Men denne bryggefenderens anvendelighet stopper ikke ved bryggen. Den er også et utmerket valg for bruk i garasjer for å forhindre skader på bildører. Vi har alle opplevd det irriterende fenomenet når vi uaktsomt slår døren i veggen, noe som resulterer i stygge merker eller skader. Ved å montere Heavy Duty Bryggefender Mini på veggen i garasjen, kan du enkelt unngå slike skader.

Så uansett om du er på utkikk etter en effektiv løsning for å beskytte båten din ved bryggen, eller om du ønsker å forhindre skader i garasjen, er Heavy Duty Bryggefender Mini et solid og praktisk valg.

Her kan du kjøpe bryggefender heavy duty mini