Hvor lenge kan en vannscooter ligge i saltvann?

Er det forsvarlig å la en vannscooter ligge i vann?

Hvis du lar en vannscooter ligge i vannet for lenge, blir den sårbar for følgende problemer:

Korrosjon: Over tid blir vannet etsende og vil sakte tære på vannscooteren din. Korrosjon kan føre til skader så små som en ødelagt malingsjobb, eller så alvorlig som at du trenger å erstatte din vannscooter helt. Det kan også føre til at alle metallkomponenter i din vannscooter ruster.

Oppbygging: Vann er ikke det eneste som vil bygge seg opp inne i vannscooteren din – alger, sand, skitt, salt og annet smuss kan samle seg inne i vannscooteren og forårsake skade som tette drivstoffledninger og motorer som har stoppet.

Fargetoning: Hvis du lar vannscooteren din stå utildekket i vannet, vil solens UV-stråler begynne å falme fargene og livfullheten til møbeltrekket og malingen.

Værskader: Regn, hagl, lyn, is og snø utgjør alle en alvorlig trussel mot en ubeskyttet vannscooter.

Dyr: Når du lagrer din vannscooter direkte på vannet, er den sårbar for småfisk, fugler og gnagere som kan komme seg inn i motoren og  tære på malinge, ledninger og annet.

vannscooter lagring i vann

Kan du egentlig la vannscooteren stå i vannet?

Kan du la vannscooteren stå i vannet? Selvfølgelig kan du, men det anbefales absolutt ikke. Hvis du sjekker brukermanualen din, vil du til og med se at produsenten ikke anbefaler det.

Det viktigste er om det er ferskvann eller saltvann? Som vi nevnte, er det best å ikke holde vannscooteren i vannet for permanent lagring.

Ferskvann vs. Saltvann

Hvor du oppbevarer vannscooteren er den virkelige bekymringen. Hvis du lagrer vannscooteren i saltvann, vil den ikke vare lenge.

Jeg personlig vil ikke la vannscooteren stå i saltvann mer enn maks et par dager da saltvannet kan raskt korrodere ting.

Hvis det er i ferskvann som f.eks. i  en innsjø, har det vært kjent  at det går fint i en uke eller to. Ferskvann mangler mange av de sterke mineralene, som salt, som kan korrodere metallkomponenter og ødelegge vannscooteren din.

Men du er fortsatt ikke helt trygg selv når du er i ferskvann. Komponenter korroderer i ferskvann også, bare tregere, og du har fortsatt ting å bekymre deg for. Som skummet som bygger seg opp i bunnen av vannscooteren.

Langtidslagring vs. Kort sikt

Det er altså greit å la vannscooteren ligge i ferskvann i noen dager. Men jeg vil anbefale å sjekke den hver dag eller mer for å se om den tar inn vann. Jeg vet det kan være overkill, men hvis det er første gang i vannet er det bedre å føre var med vannscooteren din.

Måten du kan sjekke for å se om den tar inn vann på, er å løfte setene av. Det er normalt å se litt vann i skroget, men når du har 5 cm eller mer vann i bunnen av skroget, har du fått problemer.

Rengjør innsiden av vannscooteren

Ta av eventuelle ekstra materialer knyttet til vannscooteren din. For eksempel alt tilbehør som setetrekk, hanskerom, andre oppbevaringsområder, åpning av panseret osv.

I utgangspunktet alt som vil gi lettere tilgang til innsiden av vannscooteren så mye som mulig. Fjern dessuten eventuelle lenseplugger på vannscooteren din. Svært få vannscooter-eiere husker å fjerne lensepluggene, men dette gir maksimal drenering av utvendige komponenter i en vannscooter.

Pass på at fronten er litt forhøyet når du blokkerer hjulene på en tilhenger, slik at du oppnår maksimal drenering bak på vannscooteren.

Det neste trinnet er å spyle vannscooteren. Mange tror kanskje at å spyle og vaske vannscooteren din er det samme, men dette er ikke tilfelle. Med spyling vil du fjerne salt og andre utvendige komponenter fra innsiden av jetskimotoren, kjølesystemene og pumpen. Mange vannscootereiere anbefaler ofte at du spyler vannscooteren selv etter at du har brukt den på ferskvann.

For å skylle vannscooteren din, fest en slange til inntaksporten for ferskvann, noen vannscootere har dette innebygd, og noen må du kanskje kjøpe og installere tilbehør for å skylle den.

vannscooter dock

Hvordan bevare din vannscooter lengst mulig?

Hvis du virkelig vil ta vare på din vannscooter, bør du vurdere en vannscooter dock. Med den holder du din vannscooter tørr hele tiden mens du ikke bruker den. En flytende dock er det enkle svaret du leter etter.

BulDock Jet Slider er et unikt tørrdoksystem for vannscootre. Dets eksepsjonelle design forhindrer enhver uforholdsmessig belastning på skroget ved å fordele vannscooterens vekt likt. Jet Slider har ingen bevegelige deler, som kan være skadet eller kreve ekstra vedlikehold. Designet for å imøtekomme dine behov, gjør dette BulDock-produktet vedlikeholdet av vannscooteren din til en mye enklere og behagelig opplevelse.

Beskytt din vannscooter mot skadelig saltvann, rust og korrosjon med en vannscooter dock. Vi forhandler Jet Slider fra Buldock.

Send Forespørsel