Vask & Vedlikehold av Vannscooter

Guide – Vask og Vedlikehold av din Vannscooter

En av sommerens største gleder er å sette ut din WaveRunner, Kawasaki eller SeaDoo og komme i gang med en hel sesong med sommermoro på bølgene. Fra å besøke favorittstedene dine på vannet til å gi denne gleden videre til neste generasjon, er det mye å elske ved å eie en vannscooter.

Å eie en jetski, WaveRunner, SeaDoo eller andre vannscootre er imidlertid ikke bare moro. Det er også mye ansvar involvert. Disse små kjøretøyene trenger mye kjærlighet og omsorg for å fortsette å yte etter beste evne, og hvis du begynner å neglisjere dem, vil du helt sikkert merke forskjellen.

Er du ny vannscooter-eier? Eller kanskje du har eid en vannscooter en stund, men du har aldri tatt vare på den selv før. Uansett hvilken posisjon du er i, mener vi at alle bør vite hvordan de skal vedlikeholde sin vannscooter for at den skal holde seg rask og funksjonell hele sesongen.

Slik vasker du en vannscooter helt på under 15 minutter

Alle vannscooter-eiere trenger å lære å rengjøre sine vannscootere riktig, men også raskt! Jeg skal vise deg hvordan du gjør det på mindre enn 15 minutter.

Det er veldig viktig at du tar vare på vannscooteren din. Det hjelper virkelig å forbedre videresalgsverdien slik at du kan få mest mulig for den når det er på tide å oppgradere til den nyeste modellen.

Enda viktigere, det er ikke vanskelig å gjøre. Du må bare vite hvordan du gjør det riktig og uten å bruke mange timer på det.

Rengjøring av vannscooter hjemme

Denne guiden er skrevet for de som kjører vannscooter i saltvann. For de som kjører i ferskvann, kan rengjøringsregimet gjøres på mindre enn 10 minutter.

Du skjønner – saltvann er mye mer etsende. Motorer liker ikke saltvann i det hele tatt, mens de tåler ferskvann mye bedre. Det er ikke dermed sagt at du bør forsømme enhver rengjøring av vannscooteren din hvis du bare kjører i demninger, innsjøer, laguner og elvesystemer.

Se videoen nedenfor for en grundig gjennomgang av hvordan du spyler din vannscooter.

Skyll kjøretøyet helt og tørk

Når du er ferdig med rengjøringen, sørg for at du skyller kjøretøyet grundig for å fjerne eventuell rengjøringsmiddel som er igjen på kjøretøyet. Etter at du er fornøyd med skyllingen, bør du tørke maskinen med et mikrofiberhåndkle. Hvis du lar det lufttørke, vil du ende opp med flekker og striper.

Påfør en voks for å beskytte malingen

Akkurat som en bil trenger en vannscooter et strøk med voks for å beskytte lakken. For dette trinnet, sørg for at du bruker et vannscootersikkert alternativ i stedet for hvilken som helst bilvoks du har for hånden. Marinevoks er laget spesielt for vannet, som er ideelt for både miljøpåvirkningen og levetiden til lakken.

Smør viktige områder

Til slutt bør du smøre ethvert område, for eksempel dreieledd, hvor litt ekstra fett kan være en fordel. Dette er en viktig del av vedlikeholdet av vannscooteren din, og det er fornuftig å inkludere det i rengjøringen din siden du allerede er i gang med å undersøke vannscooteren din mens du rengjør den.

Bruk en vannscooter dock

Hvis du vil være sikker på at din vannscooter ikke blir liggende i vannet altfor lenge, er en vannscooter dock en skikkelig smart innretning. Den er en flytende platform der vannscooteren kjøres oppå hver gang du er ferdig med å bruke den. Da vil vannet renne av og ut av scooteren, og den holder seg tørr til neste gang du skal bruke den.

Send Forespørsel